Hela ThorenGruppen samlas för att bidra till Musikhjälpen i Umeå 2017

Under en vecka i december anordnas Musikhjälpen i Umeå och samtliga verksamheter inom ThorenGruppen (cirka 300 personer) går ihop för att bidra. Elever, lärare och personal på två av Umeås gymnasier – Thoren Business School och Yrkesgymnasiet, restaurang- och kockutbildningen Astar, idrottsföreningen Team ThorenGruppen samt personalen på ThorenGruppens huvudkontor har berörts starkt av årets tema ”Barn är inte till salu”.

– Som företag kan vi inte stå och titta på och blunda för omvärldens problem, därför vill alla engagera sig och ta ansvar där vi ska bidra med att försöka samla in så mycket pengar som möjligt, säger Raja Thorén, vd, ThorenGruppen.

Under vinterveckan kommer man bland annat att bemanna och servera mat på Rådhustorget.

– Vår restaurang- och kockutbildning kommer att servera olika teman med mat varje dag, från nu och fram till premiären engagerar sig våra elever i en rad olika projekt och vi ser fram emot en fantastisk vecka.

Intäkterna från veckan skänks oavkortat till Musikhjälpen.

– Det är ett bra tillfälle att reflektera och lyfta blicken om de humanitära katastrofer som finns i världen, men som ändå för oss i Sverige känns så avlägset. Nu kommer vi en bit närmare och kan göra skillnad på riktigt. Alla kommer schemaläggas och arbeta i skift i mattältet under veckan, säger Thorén och fortsätter;

– Vi tycker också att det är viktig att föregå med gott exempel för våra elever och unga i överlag, visa hur viktigt det är att vara medveten om vad som händer i omvärlden och lära dem att man kan göra mycket så länge viljan att göra skillnad finns.