Här är yrkena som lättast ger jobb 2022

Under 2022 kommer det anställas rekordmånga arbetare i vissa branscher, enligt en prognos av Arbetsförmedlingen. På Astar kan du utbilda dig till samtliga av de efterfrågade yrkena. 

Att många har mist sina arbeten under coronapandemin är ingen nyhet. Under hösten 2021 började däremot allt fler få jobb igen, och enligt Arbetsförmedlingen kommer trenden att fortsätta även 2022. 

– Vi räknar med att arbetslösheten fortsätter att minska under 2022, säger Sandra Offesson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen till myndighetens hemsida. 

Till följd av att arbetsmarknaden börjat återhämta sig räknar många branscher med att efterfrågan på deras produkter och tjänster kommer att öka, vilket innebär ett större behov av arbetskraft. Enligt en undersökning gjord av Arbetsförmedlingen uppger flera arbetsgivare, inte minst inom industri- och byggbranscherna, att de snart måste anställa många fler för att möta behovet.  

Branscherna som väntas anställa många fler under 2022: 
  • Hotell- och restaurang 
  • Data/IT  
  • Industriell tillverkning 
  • Bygg och anläggning
  • Hälso- och sjukvård 

På Astar kan du fixa utbildningen som med stor sannolikhet leder till jobb redan 2022. Oavsett vilken av branscherna ovan som faller dig i smaken finns det ett flertal olika yrken inom varje bransch som du kan bli en stjärna inom på Astar 

En stor del av utbildningen på Astar består av arbetsplatsförlagt lärande, vilket innebär att du får lära dig yrket genom att jobba på en riktig arbetsplats. Utöver att du lär dig arbetet i praktiken får du möjlighet att knyta kontakter med folk inom din bransch, något som ökar dina chanser till jobb rejält. 

Här kan du läsa mer om utbildningarna på Astar.