Erasmusprojektet

– en möjlighet att praktisera utomlands

Astar erbjuder utlandspraktik via Erasmusprojektet för deltagare som går en restaurangutbildning i Sundbyberg. Praktiken sker oftast i slutet av din utbildning.

 

England, Österrike, Italien, Tyskland, Nederländerna, Spanien och Frankrike

Via våra samarbeten med hotell- och restaurangverksamheter i England, Österrike, Italien, Tyskland, Nederländerna, Spanien och Frankrike kan du få testa på hur det är att arbeta utomlands. Du kommer att lära dig om andra arbetskulturer, andra hierarkier och om råvaror som skiljer sig från dem du är van vid. Det är en fantastisk upplevelse som gör dig konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Jobb efteråt

Flera av våra deltagare har blivit erbjudna jobb på sin praktikplats utomlands. Det är också en bra merit att ha i CV:t när du söker jobb hemma i Sverige. Efter att du har avklarat praktiken får du ett intyg.

4 veckors praktik

Under din praktik får du resor, boende och uppehållskostnader betalda under de fyra veckor du är på praktik. En bra tid för att knyta kontakter och skapa ett nätverk.

Hur du ansöker

För att få göra en utlandspraktik behöver du skicka in en ansökan. Det gör du genom att skicka in en ansökan till Stefan Brandhofer på Astar i Sundbyberg. Kontakta din lärare för mer information.

Mejl: stefan.brandhofer@astar.se