En utbildning med många jobbmöjligheter

 cnc-operatör

 

Carl Larsson läser Verkstadsteknisk CNC på Astar och han ser ljust på sin framtid. Närmast väntar programmeringskursen och kanske praktik.

40-åriga Carl är några månader in i utbildningen och han har bland annat fått lära sig om ritningslära och mätteknik, vilket är en förutsättning för att klara av yrket i framtiden.

– Jag läser nu grunderna till programmering, något som jag finner väldigt intressant. Programmeringen behövs för att lära sig styra maskinerna man kommer att arbeta med, säger Carl.

Förhoppningsvis blir det praktik i slutet av utbildningen på en av de större industrierna i området, så att han får en god chans till anställning när han tagit sitt gröna certifikat. Fast än så länge måste han bli klar med utbildningen, som han är nöjd med.

– Lärarna är bra och de lär ut så att man förstår. Det är riktigt roligt att lära sig så många nya saker och du träffar nya personer att knyta kontakt med, det tycker jag om.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att välja samma utbildning?

– Du får räkna med att lägga ned lite tid eftersom det är en del att sätta sig in i som ny, om du gör det kommer det inte att vara några problem. Det är också en bra utbildning som leder någon vart eftersom det verkar finnas jobb inom branschen.

Skulle du välja Astar igen?

– Ja, definitivt.