En kockutbildning för både nybörjare och erfarna

Chen-I Chang är 48 år och veteran i restaurangbranschen. Han har själv drivit en restaurang och efter att han sålde den började han på Astars lärlingsutbildning Kock och entreprenör.

När Chen-I sålt sin restaurang stod han inför ett vägval – vad skulle han göra nu? Han behövde inte fundera länge förrän han fann svaret hos Astar. Han ville fördjupa sig i företagsekonomi och ledarskap och kände att utbildningen passade honom väldigt bra.

Chen-I2

– Jag har gått över halva min utbildning och jag tycker att det varit väldigt positivt. Teorin är intressant och jag lär mig nya saker varje dag på praktiken, säger Chen-I.

Även om han har diger erfarenhet inom branschen finns det alltid något nytt att lära sig och därför fungerar utbildningen bra för honom. Ibland kan det dock kännas lite stressigt med praktiken fyra dagar i veckan tillsammans med skola en dag i veckan och då gäller det att verkligen fokusera.

– Jag har praktik på två ställen, en restaurang och en hotellrestaurang. Jag får göra det mesta i köken som att stå vid olika tillagningsstationer, laga kalla maträtter och konferensmat. På hotellet får jag också göra andra uppgifter som är lite annorlunda mot vad jag är van vid, till exempel speciell mat till särskilda tillställningar.

Med all erfarenhet ifrån branschen och med en Astarutbildning i bagaget har han i princip garanterat jobb efter sin praktik på hotellrestaurangen.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att välja samma utbildning?

– Att det är en bra utbildning som ger dig kunskapen du behöver för att kunna jobba på en restaurang efter utbildningen. Den är också intressant och nyttig för den som jobbat ett tag i branschen, se bara på mig. Se samtidigt till att välja en praktikplats som passar dig, det ger mycket.

Skulle du välja Astar igen?

– Ja, absolut.