En delikat utbildning med jobb som grädde på moset

 

Lärlingsutbildningen Färskvaror och delikatesser slutade med arbete för Sandra Klameth. Hon hade aldrig klarat det utan Astars utbildning och här berättar hon hur det gick till.

Sandra har jobbat inom restaurang innan hon gick sin utbildning i Sundbyberg, och hemma har hon alltid älskat att göra desserter. Därför passade utbildningen Färskvaror och delikatesser som handen i handsken för henne.

sandra

– På utbildningen fick jag det viktigaste av det mesta kan man säga. Jag fick lära mig arbeta i kök, laga varma och kalla rätter, baka, servera över disken och allt om delikatesser. Sen specialiserade jag mig på fisk eftersom jag hade praktik på Erssons Fisk & Deli i Fruängen. Men det roligaste måste jag ändå säga är kundkontakten man får, berättar Sandra.

Nu är hon 26 år gammal och har ett jobb på sin före detta praktikplats och trivs fantastiskt bra.

Vad var det som gjorde att du fick jobb efter praktiken och Astars utbildning?

– Jag har aldrig gillat att sitta i en skolbänk och därför passade den här lärlingsutbildningen mig perfekt, vilket syntes på praktiken. Det uppmärksammades fort att jag var en nyfiken människa som verkligen ville lära mig och när du kan arbetsuppgifterna så blir du en tillgång. Jag fick redan efter två månader börja jobba extra och det slutade i en tjänst efter praktiken.

Teoridelen av utbildningen, som är en dag i veckan, tycker Sandra var mycket lärorik och användbar i sitt arbete. Men det kunde bli väldigt intensivt tillsammans med allt, speciellt när hon jobbade extra.

– Det gäller att inte ligga på latsidan och att gå in med rätt attityd när du börjar utbildningen, då kommer allt att lösa sig!

Vad skulle du säga till andra som funderar på att välja samma utbildning?

– Gör det! Vill du jobba inom restaurang och service kan du inte hitta en bättre utbildning. Lärarna är fantastiska, trevliga och vill hjälpa dig att ta dig igenom utbildningen. Och se till att ta för er av handledarnas och lärarnas kunskaper för den är ovärderlig.

Skulle du välja Astar igen?

– Absolut, ingen tvekan. Det är bara att våga satsa för det är en riktigt rolig utbildning!