Benjamin Smith från USA berättar om Stöd och matchning

 

 
astarJag hade bott i Sverige i drygt ett år när jag fick möjligheten att börja på Astars tjänst Stöd och matchning. Väl på plats kontaktade deras rekryterare olika arbetsgivare som matchade min bakgrundskompetens. Jag hade bland annat jobbat på en oljerigg och som ”handyman” förut och ville ha ett praktiskt arbete.

Via Astar kom jag ganska snabbt i kontakt med Scandic Hotell i Göteborg som sökte en vaktmästare. Vi kom överens om att jag skulle börja med en praktik med målet att börja jobba där när praktiken var slut.

Praktiken gick jättebra och jag fick lära mig nya saker och nu har jag en anställning och stortrivs. Jag är väldigt glad och tacksam för att coachen på Astar såg min potential och hjälpte mig att etablera kontakt med arbetsgivaren!