Astars utbildning öppnade dörrar för Emma

Emma Riddarsporre gick utbildningen Försäljning och kundservice på Astar och kunde inte vara mer nöjd. Istället för praktik fick hon en provanställning direkt och nu väntar en anställning på ett företag hon aldrig trodde att hon skulle jobba på.

Emma hade hört hur bra Astar var via en kompis och ville själv börja på utbildningen. När hon prövat den ett tag var hon fast. Det engagemanget som lärarna visade var något unikt och gjorde utbildningen till en av de bästa hon testat.

– Förutom lärarna så var innehållet väldigt bra och jag gillar att man fick jobba självständigt och ta egna beslut, vilket jag tycker är avgörande för att lära sig. Bra variation var det också, inte den här typiska skolbänken som man är van vid från gymnasiet, berättar Emma.

Nu efter utbildningen har hon en i princip klar anställning på X-Force Factory Fitness där hon jobbar i receptionen, men Emma ska också lära sig att verka som gyminstruktör på företaget.

– Jag kunde aldrig tro att jag skulle börja jobba med träning. Det är jättekul hur dörrar öppnar sig när man kommer igång, som en dröm nästan. Jag känner mig också förberedd på det som händer efter min utbildning på Astar, där jag fick en bra inblick i arbetslivet och jag har nu stor nytta av det jag lärt mig, talar Emma om.

Hon fortsätter att berätta om lärarna och atmosfären:

– En stor eloge till de som har hand om utbildningen jag gick på. De gjorde så att det kändes inbjudande att gå dit och det skulle inte vara samma sak utan dem. Jag ville nästan inte lämna utbildningen och jag skulle kunna tänka mig att jobba där, så bra är det.

Vi önska Emma lycka till i fortsättningen och det sista vi frågar är: skulle du välja Astar igen?

– Ja, alla gånger!