Astars svetsutbildning gynnar dig som har viljan

 

Christian Neider är 38 år och läser till Svetsare på Astar. Valet av yrke kommer ur hans intresse att meka med bilar, och han är väldigt nöjd med utbildningen.

Christian läser två och en halv dag svets i veckan och tycker att det fungerar bra. Han är i slutet av sin utbildning och har bara licensprovet kvar att göra innan han kommer ut i yrkeslivet som svetsare.

Jag tycker verkligen om att svetsa, speciellt när det blir riktigt snyggt. Nu i slutet av utbildningen kan jag också se skillnaden mot i början och märka att jag kommit en bra bit på vägen, säger Christian.

Han är duktig på att jobba självständigt och tycker om upplägget med teori i början och sedan mer praktiskt arbete i slutet. Det är så roligt att han gärna hade haft fler dagar i veckan.

– Nu känner jag mig väl förberedd inför en karriär inom svets och är säker i mitt arbete då jag vet hur det ska se ut. Men jag känner att det hela tiden kan bli bättre och därför kommer jag aldrig bli färdig, vilket är en del av tjusningen med yrket.

Vad skulle du säga till andra som funderar på att välja samma utbildning?

– Att det kommer gå bra om du förstår att det är du som ska göra jobbet och ingen annan. Det är en utbildning som verkligen gynnar den med viljan att utbilda sig, i så fall finns det en stor möjlighet till jobb eftersom svets är ett bristyrke.