Astar i Malmö fick vara jury i ”Fritidsgårdarnas Masterchef”

På Astar i Malmö blev vi väldigt glada när Fritidsförvaltningen i Malmö Stad tillfrågade oss om vi ville agera jury i deras matlagningstävling ”Fritidsgårdarnas Masterchef”. Fritidsförvaltningen anordnar detta för ungdomar i Malmö som en del i ett projekt som kallas Bryta barriärer. Projektets syfte är att unga i Malmö ska bryta fysiska och mentala barriärer och lära känna ungdomar från andra stadsdelar.

De tävlande var mellan 12 och 15 år och kom från flera av Malmös olika stadsdelar. Vi fick i egenskap av jurymedlemmar vara med under dagen och coacha barnen. Tillsammans med ytterligare en jurymedlem som arbetar som sektionschef på Malmö Skolrestauranger fick vi bedöma de tävlandes prestationer, samarbete, presentationer samt anrättningens smaker. Temat för tävlingen var italiensk matlagning. Vi från Astar bidrog även med en work shop i form av pastaskola där två av våra deltagare visade hur man gör pasta från grunden.

Intresset för Astars utbildning var stort och som en bonus bjöd vi in alla de tävlande ungdomarna till en matlagningsdag hos oss i vårt kök till våren, något de blev mycket glada över!