Arbetsmarknadsutbildning

Utbilda dig till det arbetsmarknaden behöver.

Letar du efter ett yrke som är i behov av arbetskraft? Har du sökt jobb länge eller har du precis börjat leta och vill hitta en av de snabbaste vägarna till ett jobb? I så fall kan en av våra arbetsmarknadsutbildningar passa dig.

Det är utbildningar som vi erbjuder på uppdrag av Arbetsförmedlingen. De är utformade efter hur arbetsmarknaden ser ut just nu, så att du snabbt kan hitta ett jobb när du är klar med utbildningen.

På Astar har vi branschnära arbetsmarknadsutbildningar. Det innebär att utbildningen är nära kopplad till arbetet så att du känner igen dig när du börjar jobbet. Din lärare har koll på det senaste inom ditt framtida jobb och ger dig en engagerande och utvecklande utbildning.

Läraren hjälper dig ta fram din yrkestalang så att du kan bli stjärnan som arbetsgivaren söker efter. Gå en utbildning som ger dig goda jobbmöjligheter och där du också får möjlighet att växa som person – gå på Astar.

Mer information

Ring oss direkt på 010-43 44 000 eller mejla oss.

Mejla oss

Se våra utbildningar

Se alla våra aktuella arbetsmarknadsutbildningar.

Alla AF-utbildningar

Vanliga frågor

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

En arbetsmarknadsutbildning är till för dig som är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen. Utbildningen kostar inget och är tydligt yrkesfokuserad, och målet är att den ska leda till jobb.

Så här gör du för att börja en arbetsmarknadsutbildning

Du pratar med din handläggare på Arbetsförmedlingen och säger att du är intresserad av att gå en arbetsmarknadsutbildning hos oss på Astar. Det är alltid handläggaren på Arbetsförmedlingen som bestämmer om du får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Kostar det något?

Utbildningen kostar inget, böcker och eventuella kläder och annat studiematerial ingår i utbildningen.

Ekonomisk ersättning?

Du ansöker om aktivitetsstöd via Försäkringskassan när du går en arbetsmarknadsutbildning hos oss på Astar.

Hur går utbildningen till?

Du och din handläggare på Arbetsförmedlingen lägger upp utbildningens utformning och studietakt. I samråd med din handläggare kan du också välja att läsa SFI eller andra enstaka kurser parallellt med en arbetsmarknadsutbildning.
I våra lokaler praktiserar du de teorier du läser. Det gör du för att du ska lära dig snabbt och få ut så mycket som möjligt av utbildningen. Du använder dig också av vår digitala läroplattform Google for Education för att utföra vissa uppgifter.
Du får också göra praktik på en arbetsplats (APL). Längden varierar beroende på utbildning.