Akob fick jobb som kock

Akob Bagdasarian har gått både Meritportföljen och Stöd och matchning hos Astar. Det ledde till jobb som kock, vilket han är utbildad till. Han är väldigt tacksam för all hjälp han har fått från personalen på utbildningsföretaget.

– Astars personal är väldigt professionell och bryr sig om att det ska gå bra för dig, berättar Akob.

I oktober 2014 kom 50-åriga Akob Bagdasarian till Sverige från Syrien. Under 2015 började han på Astars Meritportfölj.
– Jag fick hjälp av bland annat handledare Reza Firouzfar att se över mina papper och sätta ihop ett CV, säger Akob.

Meritportföljens personal samarbetade med Stöd och matchnings personal på Astar och ordnade på så sätt en yrkesbedömning åt Akob på ett hotellkök. Yrkesbedömningen
bestod av sex veckors praktik på Quality Hotel och Akobs chef var väldigt nöjd med Akobs arbete.
– Jag fick laga mycket internationell mat och det kunde jag sedan innan. Min chef såg kvaliteten på mitt arbete och ville gärna att jag skulle börja jobba extra där.

Valde Astar igen till Stöd och matchning

Ett extrajobb gjorde inte att Akob helt kunde skrivas ut från Arbetsförmedlingen han fick fortsätta sökandet efter en heltidstjänst via Stöd och matchning.
Då valde han Astar igen.
– Det var självklart att välja Astar igen. De hade verkligen hjälpt mig under Meritportföljen och de gjorde samma sak under Stöd och matchning, berättar Akob.

Efter en del coachning från handledare Jeanne Øse Henriksen på Stöd och matchning fick Akob ett heltidsjobb på hotellrestaurangen som han redan hade extrajobb på.
– Astar har verkligen hjälpt mig på vägen till mitt jobb. De har blivit som en andra familj kan man säga och jag hälsar ofta på dem fortfarande, berättar en glad Akob och tillägger:
– Om du har erfarenhet och utbildning kommer de att kunna hjälpa dig till jobb.

Skulle du rekommendera Astar till andra?
– Självklart! Astar är ett mycket bra företag och de bryr sig verkligen om att du ska få ett jobb. Jag är verkligen tacksam, avslutar den tidigare deltagaren.