Vård & Omsorg

Vård och omsorg, flex

Genomförs i:  
Kungsbacka  

Vill du arbeta med människor? Har du lätt för att sätta dig in i andras situationer?
Då kan omvårdnadsutbildningen vara något för dig!

Du blir en förlängd arm för människor som behöver hjälp och du ger dem många gånger ett längre och lyckligare liv. Det är samtidigt människorna du tar hand om som ger dig energi och glädje om dagarna. Utbildningen ger dig en god, allmän grund inom vård och omsorg.
Egenskaper som passar bra med yrket är empati, förståelse och tålamod. Det är brist på undersköterskor i Sverige och efter din utbildning har du mycket goda chanser till jobb.

Hur går utbildningen till?

Google for Education
Du blir en förlängd arm för människor som behöver hjälp och du ger dem många gånger ett längre och lyckligare liv. Det är samtidigt människorna du tar hand om som ger dig energi och glädje om dagarna. Utbildningen ger dig en god, allmän grund inom vård och omsorg.
Egenskaper som passar bra med yrket är empati, förståelse och tålamod. Det är brist på undersköterskor i Sverige och efter din utbildning har du mycket goda chanser till jobb. Efter att du har läst kurser på A- och B-nivå kan du fördjupa dig genom att välja en av våra fyra inriktningar på C-nivå. Google for Education

Individuellt anpassade studier (IAS)
Kurspaketet består av en programgemensam bas del som omfattar 1100 poäng, som sedan följs av en vald inriktningsdel med en specifik yrkesutgång som om-fattar 300 poäng. Slutligen kan du genomföra ett gymnasiearbete, 100 poäng, vilket krävs för att få ett diplom från Vård- och omsorgscollege.

 

 

UtbildningskodInnehållPoäng
GEMENSAMMA KURSERPOÄNG
Hälsopedagogik 100
Medicin 1 150
Psykiatri 1 100
Psykologi 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Specialpedagogik 1 100
Svenska 1/ Svenska som andraspråk 1100
Vård-och omsorgsarbete 1 200
Vård-och omsorgsarbete 2 150
Etik och människans livsvillkor100
Totalt: 1100
Valfri Inriktning: Psykiatri, Hälso- och sjukvård eller Äldreomsorg 300p
Totalt: 1400

Du behöver ha gått klart grundskolan eller mot-
svarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grund-läggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen som du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Kungsbacka  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
  • Utbildningsstart:

    11 starter per år med kursstart tredje måndagen varje månad, (ingen start i juli) för nya elever.

  • Utbildningslängd:
    Utbildningen är ca 70 veckor lång. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig.
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN)

Utbildningen på Astar är kostnadsfri och när du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN. Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag.
Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.