Hotell & Turism

Turistguide och Evenemangsvärd

Genomförs i:  
Stockholm   Sundbyberg  
 Den utmärkta ledstjärnan för turister och gäster

Som Turistguide är du expert på din lokala ort och som Evenemangvärd ser du till att gästerna trivs under hela evenemanget. I båda yrkesrollerna ansvarar du för att turisterna/gästerna får en oförglömlig upplevelse så att de vill komma tillbaka. Under din utbildning får du lära dig hur du tar hand om dina turister/gäster på bästa sätt och visar ett professionellt värdskap. Du får också kunskaper om administration, hur du hanterar bokningar, anordnar evenemang och om grunderna i marknadsföring samt försäljning. Utbildningen passar dig som är intresserad av andra kulturer, språk och vill träffa nya härliga människor varje dag. Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta både i Sverige och internationellt. Dina jobbchanser är stora eftersom turism- och evenemangbranschen bara växer.

”Om du har intresset kommer du att känna dig helt hemma på Astar.” – Emma Örnebjär, 24 år

Hur går utbildningen till?

Google for Education
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education

Talangverktyget DET
Med talangverktyget DET hittar du både dina synliga och dolda talanger. Tillsammans med din lärare har du under dina första veckor på Astar ett möte för att ta reda på vad du har för kunskaper, egenskaper och förmågor. Det hjälper dig och din lärare att lägga upp ett arbetssätt, ett schema och en studienivå som passar dig.

Individuellt anpassade studier
Lär dig de praktiska delarna på en riktig arbetsplats. Du har även möjlighet att gå ut på APL under din utbildning. Du är ute minst 70% av hela utbildningen vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.

UtbildningskodInnehållPoäng
KONKOF0Konferens och evenemang100
SEVSEV01 Service och bemötande 1100
AKTBEO0 Besöksnäringen100
AKTAKT0Aktiviteter och upplevelser100
KONEVE0 Evenemang100
RESMAS0Marknadsföring och försäljning100
RESREM0Resmål och resvägar100
AKTVAR0 Värdskap på resmålet 100
Totalt800 poäng

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen.
Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Stockholm   Sundbyberg  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Klassrum, Komvux, Praktik
 • Utbildningsstart:

  Kurstarter 2017:
  16 Oktober

  Kurstarter 2018:
  8 januari
  19 mars
  6 augusti

 • Utbildningslängd:
  35 veckor
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN) När du går hos oss kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.