Handel & administration

Näthandel

Har du ett intresse för teknik och affärer? Är du nyfiken på den växande näthandelsbranschen? Då är detta en utbildning för dig! Som näthandlare har du koll på det mesta när det kommer till försäljning av varor och tjänster på webben. Utbildningen ger dig förmågan att utveckla en aff­ärsidé inom näthandelsområdet till en fullskalig nätbutik. På vägen dit lär dig exempelvis tekniker och metoder för att bygga webbplatser, marknadsföring på sociala medier och hur du lägger upp säljplaner.

Hur går utbildningen till?

Teori varvas med praktiska övningar. Du får även möjlighet att använda dina nya kunskaper genom arbetsplatsförlagt lärande, praktik, inom branschen. Kurspaketet kan du studera både i klassrum och på distans. Praktikmöjligheter finns även för dig som väljer att läsa utbildningen på distans.

Google for Education
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education

Talangverktyget DET
Med talangverktyget DET hittar du både dina synliga och dolda talanger. Tillsammans med din lärare har du under dina första veckor på Astar ett möte för att ta reda på vad du har för kunskaper, egenskaper och förmågor. Det hjälper dig och din lärare att lägga upp ett arbetssätt, ett schema och en studienivå som passar dig.

UtbildningskodInnehållPoäng
FÖRFÖR01Företagsekonomi 100
NÄTNÄT01Näthandel 1100
FÖRMAD0Marknadsföring100
NÄTNÄT02Näthandel 2100
Totalt400 poäng

När du är klar kan du grunderna för att starta upp din egen butik på nätet och förverkliga dina idéer.

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen.

 

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Medborgarplatsen   Stockholm  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Distans, Klassrum, Komvux
 • Utbildningsstart:

  Kurstarter 2017:
  16 Oktober

  Kurstarter 2018:
  8 januari
  19 mars
  6 augusti

 • Utbildningslängd:
  ca 20 veckor
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN) När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.