Hotell & Turism

Konferensvärd/värdinna

Genomförs i:  
Stockholm   Sundbyberg  
Med den här utbildningen blir du ett proffs på att anordna och sköta konferenser.

Du lär dig många saker som hur du bokar konferenser och planerar dem när det gäller att hitta lokaler, förbereda måltider, servering och teknisk utrustning som ljudsystem samt projektorer. Du kommer också lära dig om administration kring bokföring, offerter och fakturering. Allt du gör handlar om att ge gästerna en så bra upplevelse som möjligt. Utbildningen passar dig som har ett detaljseende för vad som behöver göras och kan du jobba både i Sverige och utomlands.

– På Astar har jag verkligen utvecklats inom service samt i min kontakt med andra människor. Nu vågar jag ta för mig mer och visa att jag är här. – Emma Örnebjär, 24 år

Hur går utbildningen till?

Google for Education
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education

Talangverktyget DET
Med talangverktyget DET hittar du både dina synliga och dolda talanger. Tillsammans med din lärare har du under dina första veckor på Astar ett möte för att ta reda på vad du har för kunskaper, egenskaper och förmågor. Det hjälper dig och din lärare att lägga upp ett arbetssätt, ett schema och en studienivå som passar dig.

Individuellt anpassade studier
Lär dig de praktiska delarna på en riktig arbetsplats. Du har även möjlighet att gå ut på APL vid slutet av din utbildning. Du är ute ca 50% av hela utbildningen vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb.

UtbildningskodInnehållPoäng
Rums- och konferensbokning100
Drycker och ansvarsfull alkoholhantering100
Evenemang 100
Konferens 1100
Konferens 2100
Konferens 3100
Konferens och evenemang100
Service och bemötande 1100
Totalt800 poäng

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen.
Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen.

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Stockholm   Sundbyberg  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Klassrum, Komvux, Praktik
 • Utbildningsstart:

  Kurstarter 2017:
  16 Oktober

  Kurstarter 2018:
  8 januari
  19 mars
  6 augusti

 • Utbildningslängd:
  ca 35 veckor
Ekonomisk kompensation

Du får studiebidrag (CSN)
När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

 

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.