Hotell & Turism

Hotell & Reception

Genomförs i:  
Linköping  

Träffa människor från hela världen och sprid stjärnglans

Detta program vänder sig till dig som vill arbeta inom Hotell & inom konferens. Hotell och konferensanläggningar behöver ständigt utveckla sitt koncept och rekrytera personal som kan leva upp till gästernas ökade förväntningar. Att arbeta inom hotellbranschen passar dig som är både ansvarstagande och affärsmässig samt trivs med mycket kontakt med människor. Arbetstiderna kan vara oregelbundna och det förväntas att du kan ta egna initiativ och är lyhörd för gästernas behov och önskemål. Det är en fördel om du har grundkunskaper i engelska.

Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Under utbildningen får du en bred kompetens inom reception, konferens och bokning för att kunna leverera utmärkt service. Arbetsuppgifterna under lärlingstiden kan variera, från att du möter gäster i receptionen till att du är med och arrangerar evenemang och konferenser.

Observera att alla kurser går att studera på distans.

Google for Education
För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education

KursnamnKurskodPoäng
Orienteringskurs för lärling KGYORI11C50
Information och kommunikation 1 INFINF01 100
Administration 1 ADMADM01 100
Servicekunskap FÖSSEV0 100
BesöksnäringenAKTEBO0 100
Receptions-och konferensservice ADMREC0 100
Totalt:550

Inom Hotell verksamhet finns det många möjligheter bland annat så kan du jobba på hotell, konferensanläggningar och vandrarhem eller i receptionen på företag och turistanläggningar. Du får genom utbildningen de teoretiska kunskaperna samt färdigheter som behövs för att arbeta inom Hotell & Receptions näring.

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Du söker utbildningen hos Vuxenutbildningen i kommunen som du bor i.
Du söker direkt på webben.
Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning har du möjlighet att prata med en studie- och yrkesvägledare hos oss på Astar.

Du kan vända dig direkt till oss om du har frågor och funderingar. Välkommen att studera på Astar!

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Linköping  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux
  • Utbildningsstart:

    Kursstarter 2018: 8 januari, därefter löpande intag

  • Utbildningslängd:
    ca 28 veckor
Ekonomisk kompensation

Ingen ersättning utgår

Diplom

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.