Restaurang & livsmedel

Cafékock

Genomförs i:  
Borås  
En caféstjärna som kan både lättare mat och servering

En utbildning som gör dig till Cafékocken arbetsgivare kommer att dra i. Med en fot i både köket och service blir du den allround medarbetare som branschen behöver. Under utbildningen lär du dig grunderna i matlagning och konditori, tillsammans med förstklassig servering. Allt handlar om att ge kunderna den bästa upplevelsen som går därför är det viktigt att förmedla en positiv känsla av caféet. Yrket passar dig som är serviceintresserad, kan hålla flera bollar i luften och älskar att träffa nya människor. Dina chanser till jobb när du är klar är extremt stora eftersom branschen letar efter utbildad personal.

Hur går utbildningen till?

I utbildningen blandas både teoretiska och praktiska moment, där du får lära dig – och framför allt använda dig av – nya kunskaper i bakning, näringslära, mat i fart, kaffedrinkar, kallkök, drycker och gästbemötande.
Under utbildningen ges du stora möjligheter till praktik – APL på minst 23 veckor individuellt anpassat – i nära samarbete med näringslivet, för att du ska kunna knyta nödvändiga kontakter med presumtiva arbetsgivare redan under studierna.

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education

KursnamnPoäng
Hygien 1 100
Matlagning 1100
Servering 1100
Konditori 1100
Service och bemötande100
Livsmedel och näringskunskap 1100
Totalt600 poäng

Du behöver ha gått klart grundskolan eller mot- svarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Växjölöftet vuxenutbildning. De finns på Kungsgatan 9 i Växjö. Telefon: 0470-410 00 (kommunens kontaktcenter). Epost: studievagledning@vaxjo.se

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Borås  
Fakta om utbildningen
 • Utbildningstyp:
  Klassrum, Komvux, Lärling, Praktik
 • Utbildningsstart:

  Start: 22/1 Ansökningsperiod: 1/10-15/11

  Start: 3/4 Ansökningsperiod: 15/1-15/2

  Start: 18/6 Ansökningsperiod: 15/3-30/4

  Start: 3/9 Ansökningsperiod 15/3-15/5

  Start: 12/11 Ansökningsperiod: 15/8-30/9

 • Utbildningslängd:
  45 veckor
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.