Restaurang & livsmedel

Bagare och konditor

Utbildningsort:  
Jönköping  
Baka oemotståndligt gott och gör magen strålande lycklig

Detta program vänder sig till dig som vill arbeta som bagare eller konditor. Bageri- och konditoribranschen är på frammarsch och efterfrågan på kreativ och kunnig personal växer. Detta är utbildningen för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Större delen av utbildningen bedrivs på ett bageri eller konditori där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker.

Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper inom både bageri och konditori och kan arbeta på exempelvis bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.

Hur går utbildningen till?

Du varvar teori med praktiska övningar och APL (arbetsplatsförlagt lärande). Större delen av utbildningen sker i vårt bageri på skolan med uppdaterad maskinpark och öppen verksamhet. Denna utbildning kan även genomföras som lärling. Då gör du i stället större delen av utbildningen på en verksam arbetsplats med en utbildad handledare.

Under utbildningens gång finns det möjlighet att göra ett Yrkesprov vilket ökar chansen till anställning efter avslutad utbildning.

Våra digitala verktyg – Google for Education och Talent Tool

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi lärplattformen Google for Education som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta ingår också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

I kartläggningsverktyget Talent Tool kan du fylla på dina kunskaper, förmågor och egenskaper vartefter utbildningen fortlöper. Verktyget bygger upp ett CV som du i slutet av utbildningen kan spara ner utifrån olika mallar. I Talent Tool ser du också din Individuella Studieplan (ISP), din kursplan och dina betyg.

UtbildningskodInnehållPoäng
HYGHYG0Hygien 100
LIVLIV01 Livsmedels- och näringskunskap 1100
SEVSEV01Service och bemötande 1100
BAGBAG01Bageri 1 100
BAGCHO0Choklad & Konfektyr 100
BAGKON01Konditori 1100
BAGBAG02Bageri 2200
BAGAG03Bageri 3100
BAGKON02 Konditori 2200
BAGKON03Konditori 3100
BAGKON04Konditori 4100
BABAG04Bageri 4100
BAGBAG00SValbart = Specialisering kan vara ett yrkesprov 100
Totalt1400 poäng

Vi hjälper dig!

Kontakta ditt lokala kontor så hjälper vi dig med mer information om utbildningen.


Kontakta:

Jönköping  
Fakta om utbildningen
  • Utbildningstyp:
    Klassrum, Komvux
  • Utbildningsstart:

    8 januari
    Ansökningsperiod: 27 oktober – 27 november

    12 februari
    Ansökningsperiod: 1 december – 8 januari

    18 mars
    Ansökningsperiod: 12 januari – 12 februari

    22 april
    Ansökningsperiod: 19 februari – 18 mars

    27 maj
    Ansökningsperiod: 22 mars – 22 april

    12 augusti
    Ansökningsperiod: 26 april – 10 juni

    16 september
    Ansökningsperiod: 14 juni – 12 augusti

    21 oktober
    Ansökningsperiod: 16 augusti – 16 september

    25 november
    Ansökningsperiod: 20 september – 21 oktober

    Kursstart 2025

    7 januari
    Ansökningsperiod: 25 oktober – 25 november

  • Utbildningslängd:
    ca 56 veckor
Ekonomisk kompensation

När du går hos oss på Astar kan du få lån från CSN.
Du kan söka bidrag och lån, eller enbart bidrag. Läs mer på www.csn.se.

Diplom

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

En egen stjärna

Vi vet att du är en talang. Vårt uppdrag är att hjälpa dig hitta dina talanger och utveckla dem, så att du kan bli din egen stjärna. Vi är experter på språk och arbetsliv och vi hjälper dig nå dina framtidsmål.

Astar ger dig

· Det bästa bemötandet.
· En egen studieplan.
· En utbildning i samarbete med företag.

Efter din utbildning får du alla förutsättningar att bli en stjärna på arbetsmarknaden och har goda chanser till jobb.