Meritportfölj

En tjänst från Arbetsförmedlingen

När du söker ett jobb är det mycket viktigt att kunna visa upp intyg/betyg på allting som du har studerat eller arbe­tat med tidigare. På Astar kommer du att få hjälp med en kartläggning av din utbildning, vilka arbeten du har haft och alla dina andra kunskaper som kan vara bra för en arbetsgivare att veta.

Du som har ett yrke men saknar intyg/betyg får hjälp med att om möjligt validera dina kunskaper för att få dessa. I de fall dina kunskaper inte går att validera hittar vi en bedömningsplats på ett företag eller en utbildning så att du kan få ett intyg på vad du kan.

När du är klar hos oss kommer du att ha alla dina betyg, din yrkeserfarenhet och allt annat som du kan och har erfarenhet av samlat på ett ställe. Du kommer också att få hjälp med att skriva ett CV och ett personligt brev till arbetsgivare.

Om du behöver hjälp med studie och yrkesvägledning kan vi hjälpa dig med det. Du träffar då en studie- och yrkesvägledare för att försöka hitta vilken typ av jobb som är intressant för dig. Slutligen får du förslag på ”nästa steg” i din personliga utveckling och hur du ska gå vidare för att lyckas med att hitta ett jobb!

Mer information

Ring oss direkt på 010-43 44 000 eller mejla oss.

Mejla oss

Meritportföljens resultat

  • En personlig presentation (enligt EU-mall)
  • CV (enligt EU-mall) som innehåller: utbildning, arbetserfarenhet och övrig kompetens

Vad några av våra deltagare säger:

Jag fick jobb i min bransch efter att jag gått Meritportföljen på Astar.Elsvar Nuriyev, 44 år
Jag är mycket nöjd med Meritportföljen på Astar och tycker att alla nyanlända bör gå den.Michael Alamin Abdulselam, 27 år
Astar tar mig ett steg närmare min dröm.Yirgalem Tewelde, 31 år